Пт, 19.04.2024, 16:16
SITE LOGO
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » Архів новин
23 серпня 2007 року стартує перша Всеукраїнська патріотична ініціатива Форуму молодих лідерів України "Жовто-блакитний – національна гордість України"

Ініціатива є довготривалою та складається з низки заходів, спрямованих на виховання патріотизму, почуття національної гідності і честі громадян, їх поваги до головного державного символу України – національного прапора, заохочення громадян та представників державної влади дотримуватися протокольних норм використання державного стягу, для підтримання історичного духу, традицій українського державотворення та популяризації державного прапора України.

Ініціатива стартує у День Державного Прапора України урочистою ходою зі встановленням прапорів на будівлях партнерів ініціативи.

Усі охочі можуть приєднатися до урочистої ходи.

Маршрут урочистої ходи:

12:30 - збір на площі біля Національного університету "Києво-Могилянська академія".

13:00-13:30 - проведення мітингу. Урочисте вста ... Читати далі »
Переглядів: 907 | Дата: 17.08.2007 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Відкритий лист Київської міської організації товариства «Меморіал» ім. В. Стуса Президентові України

Вельмишановний Вікторе Андрійовичу !

Законом України „Про голод 1932-1933 років в Україні” Український інститут національної пам'яті визначений як „спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері відновлення та збереження національної пам’яті українського народу”.

Однак події, що сьогодні відбуваються навколо Національного історико-меморіального заповідника „Биковнянські могили”, змушують нас звернутись до Вас. За останні роки вже третій раз у Заповіднику ведуться несанкціоновані розкопки з повним ігноруванням українського законодавства, наслідком яких у  майбутньому можуть виникнути напружені відносини між Україною і Польщею, подібними до „Орлят” у м. Львові та на Волині.

Історія питання

22 травня 2001 р. очолюваний Вами Уряд прийняв постанову № 546 "Про  ство ... Читати далі »

Переглядів: 904 | Дата: 16.08.2007 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

В то время как Россия поигрывает мускулами в отношениях с Западом, а рейтинг поддержки президента Путина достиг рекордных отметок, Кремль обратил внимание на школы, намереваясь привить детям новое национальное чувство.

В адрес двух появившихся недавно руководств для преподавателей звучат обвинения в том, что их авторы скрывают ужасы, творившиеся в Советском Союзе, и пропагандируют представления Путина о сильном государстве.

Одно из руководств, предназначенное для преподавателей обществознания, приводит как факт оценку Путина о том, что развал Советского Союза стал "крупнейшей геополитической катастрофой XX века". В нем говорится, что США стремятся создать глобальную империю и изолировать Россию от ее соседей.

Многие из авторов второй книги, которая охватыает историю России с 1945 по 2006 год, тесно связаны с Кремлем. Последняя глава называется "Суверенная демократия" – этот термин ввел в обращение кремлевский советник Владислав Сурков в качестве идеологического опра ... Читати далі »

Переглядів: 870 | Дата: 05.08.2007 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

 24 серпня до Дня Незалежності громадська організація "Справа честі" організовує піший похід до місця слави українського козацького війська над польсько-шляхетським військом під Зборовим.
  Мета: пригадати нашу славу:-)
  Шляхи реалізації мети: марш з Тернополя до Зборова у повному спорядженні (туристичному:-), таборування, козацькі забави.
  Обов'язково повідомити про своє бажання приймати участь в заході syvyryn@ukr.net
  Додаткова інформація буде викладена на сайті.
Переглядів: 846 | Дата: 01.08.2007 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Вперше в історії в Україні з’явиться "Військовий меморіал примирення", куди перепоховають віднайдені останки вояків дивізії "Галичина", Червоної армії, УПА, а також інших вояків, які загинули в Другій світовій війні та в часи визвольної боротьби. Пам’ятне поховання найближчим часом відкриють на Львівщині.

"22 липня понад двадцять громадських організацій Львівщини заклали символічний камінь у селі Підгірці Бродівського району. В межах урочистостей відбулося спільне покладання квітів до могил українських вояків з дивізії "Галичина" та Червоної армії", - зазначив голова управи Львівської обласної організації УНП Андрій Зазуляк.

"Нам надзвичайно приємно, що ті сили, які долучилися до акції примирення, не політизували її, адже ганебно робити політику, на пролитій крові своїх національних героїв", - зазначила депутат Львівської облради Ірина Сех, цитована порталом Zaxid.net.

Нагадаємо, ще в лютому поточного року спеціальна комісія провела відбір земляної ділянки площею ... Читати далі »
Переглядів: 843 | Дата: 29.07.2007 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

З нагоди 66-ї річниці Акту відновлення Української Держави 1941 р. та 100-річчя від дня народження Романа Шухевича активісти студентського історичного та військово-патріотичного клубів Тернопільського національного економічного університету, спільно з ГО "Справа Честі" та студентами і викладачами Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка вшанували 30 червня 2007 р. героїв України урочистостями та встановленням національного прапора на могилі січових стрільців на горі Лисоня Бережанського району.

Переглядів: 835 | Дата: 06.07.2007 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

  30 черня 2007 року на г.Лисоні Бережанського району Тернопільської області буде встановлено державний прапор України. Запрошуються всі бажаючі. Слава Україні!
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 981 | Дата: 28.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Голова державного комітету архівів України Ольга Гінзбург висловилася за закриття доступу до документів, що стосуються комуністичних репресій.

Вона сказала, що оприлюднення імен тих посадовців, які були причетні до репресій, зокрема Голодомору 30-х років, може негативно відбитися на їхніх нащадках.

Ольга Гінзбург також заявила, що не має наміру передавати архівні документи до київського Музею радянської окупації, оскільки вважає його непотрібним для України.
Нещодавно в музеї було побито вікна, зіпсовано стенд і викрадено книгу Колгоспне рабство. Кореспонденти писали, що пропажа виявилася після того, як в музеї побували прогресивні соціалісти на чолі з Володимиром Марченком, близьким соратником і заступником глави ПСПУ Наталії Вітренко.

7 червня делегація ПСПУ відвідала музей, сфотографувалася на тлі експозиції з своїми гаслами і залишила різкі відгуки в книзі для гостей. В ніч з четверга на п’ятницю, 8 червня, в музеї побили вікна. Працівники музею вважають, що це т ... Читати далі »

Переглядів: 883 | Дата: 15.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

З метою виявлення матеріалів, пов'язаних з Голодомором 1932-1933 років, органи реєстрації актів цивільного стану Луганської області проводять роботу по узагальненню архівних документів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

Як відзначила начальник Головного управління юстиції в Луганській області Ірина Запорожець, узагальнені матеріали ляжуть в основу Реєстру архівних фондів меморіального характеру, який створюється Державним архівом Луганської області, а також будуть використані для створення української збірки документів "Голод в СРСР 1932-1933 років".

В той же час, за її словами, робота ускладнюється певними історичними обставинами, унаслідок чого в десятках сільрад, районів і міст книги записів актів цивільного стану за вказаний період не збереглися.

"Ще десятки книг не збереглися частково. Крім того, біля півсотні метричних книг потребують реставрації", - підкреслила чиновник.

Ще однією обставиною, за її інформацією, що ускладнює виявлення мат ... Читати далі »

Переглядів: 1896 | Дата: 15.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

КМО «Меморіал» ім.В.Стуса висловлює подяку громадській організації «Молодіжний союз «Наша Україна» та ГП «ПОРА» за організацію охорони Музею совєтської окупації.

«Молодіжний союз «Наша Україна», а згодом і ГП «ПОРА» встановили чергування в приміщенні Музею після кількох провокацій з боку маргінальної ПСПУ Наталії Вітренко.

З іншого боку КМО «Меморіал» ім.В.Стуса висловлює подяку ПСПУ за надану змогу проводити патріотичне виховання серед працівників МВС. На даний момент через згадувані провокації вже близько двадцяти працівників міністерства внутрішніх справ відвідали Музей совєтської окупації.

http://memorial.kiev.ua/content/view/227/149/

Переглядів: 2149 | Дата: 11.06.2007 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 »
Форма входа
Календарь новостей
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz