Чт, 02.05.2024, 18:32
SITE LOGO
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2008 » Лютий » 25 » З'їзд у Сєвєродонецьку буде!
З'їзд у Сєвєродонецьку буде!
13:41
 На 23 лютого у Сєвєродонецьку заплановано з'їзд депутатів різних рад. Організатори жаліються: місцева влада перешкоджає проведенню зборів. 
  23 лютого в Сєвєродонецьку відбудеться гуманітарний з'їзд депутатів Рад усіх рівнів, який пройде за ініціативою депутатів місцевих рад і Всеукраїнської ради російських співвітчизників.
  Про це на прес-конференції в Севастополі після засідання робочої групи Всеукраїнської ради російських співвітчизників повідомив журналістам голова цієї Ради Вадим Колесніченко.
  За його словами, до порядку денного з'їзду ввійдуть питання про імплементацію Європейської хартії про місцеве самоврядування, про права місцевого самоврядування, про захист прав російськомовного населення України та про організацію цього офіційного захисту, а також буде розглянуте питання про Європейську хартію регіональних мов.
  "Головне ж питання з'їзду - про гуманітарну ситуацію в Україні," – сказав Колесніченко.
  Він заявив, що проведенню з'їзду перешкоджає місцева влада, тому його організатори "мають намір звернутися до європейського співтовариства, до депутатів Європарламенту й послів усіх країн, які представлені в Україні, і запросити їх на цей з'їзд офіційно".
  У Сєвєродонецьк, відзначив Колесніченко, будуть запрошені також громадські організації та політичні партії.
  Колесніченко повідомив, що на засіданні робочої групи Всеукраїнської ради російських співвітчизників "був прийнятий ряд проектів, серед яких питання про організацію юридичного захисту російськомовного населення України, надання інтелектуального сприяння по ухваленню програм підтримки розвитку російської мови".
  Крім того, сказав він, влітку в Криму пройде Другий міжнародний фестиваль "Великое русское слово" і активісти Всеукраїнської ради російських співвітчизників візьмуть участь у святкуванні 225 ювілею Севастополя.
  Всеукраїнська рада російських співвітчизників створена 16 грудня 20007 року. Головна мета - об'єднати зусилля активно діючих організацій співвітчизників для виконання загальних завдань із захисту російської культурної спадщини і прав російськомовного населення України.
  ДОВІДКА. 28 листопада 2004 року у місті Сєвєродонецьк Луганської області відбувся всеукраїнський з’їзд народних депутатів і депутатів всіх рівнів, на який з’їхались понад три тисячі депутатів із 17 регіонів України.
  Делегати з’їзду заявили, що в разі приходу до влади нелегітимного президента (Віктора Ющенка – ред.), залишають за собою право на адекватні дії, направлені на захист прав громадян своїх регіонів, аж до створення Південно-Східної автономії.
  З’їзд також прийняв рішення створити Міжрегіональну раду органів місцевого самоврядування регіонів. В Луганській та Донецькій областях тоді було ухвалено рішення про проведення у першій половині грудня референдуму з питання надання статусу самостійних республік у складі української федерації.
  Окрім того, Луганська, Донецька, Харківська обласні ради заявили про перепідпорядкування собі міліції і інших державних структур і про припинення перерахування коштів у держбюджет.
  Після цього Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом здійснення навмисних дій, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

http://news.1plus1.ua/bin/article.php?article_id=16088

Просмотров: 804 | Добавил: Микола | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Лютий 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz