Сб, 27.04.2024, 22:38
SITE LOGO
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гість | RSS
Меню сайта
Главная » 2007 » Серпень » 30 » Похід на Зборів
Похід на Зборів
23:44
  Далекого 24 серпня 1991 року, завдячуючи мужності і стійкості українців, була відновлена Українська державність. Це був подвиг мільйонів українців, які не хотіли жити в страху за власне життя і за життя найдорожчих їм людей, за право вільно висловлювати свою думку, за право жити, як ти хочеш, а не як скажуть зверху.
  Багато поколінь українців мріяли про власну незалежну державу. Мільйони українців помирила зі словами на устах “За Незалежну Соборну Україну”.
А як ми розпоряджаємося незалежністю нашої держави ? Як ми святкуєм День незалежності?
  Для більшості День Незалежності — це ще одне державне свято, яке дає можливість поїхати “погорбатитись” на дачу чи поїхати з друзями на природу. Чим же відрізняється День Незалежності від інших державних свят? Тим, що в столиці нашої Батьківщини відбувається військовий парад (і то такий собі…), на вулицях чіпляють замурзані держані стяги, які вже давно побіліли на сонці та відбуваються розважальні концерти, де лунають в більшості пісні недержавною мовою, і то ці концерти мало чим відрізняються від будь-яких інших концертів.
І заради цього українці пережили окупації, Голодомори , дві світові війни, масові розстріли та Чорнобильську катастрофу. Невже українці пройшли крізь всі ці страждання та муки для того, щоб ми, сучасне покоління, могли посидіти випити пива, послухати неякісну музику і порадуватись , що в нас ще один вихідний.
Мені соромно за нас … Ми не заслуговуємо називати себе українцями….. Ми не можемо претендувати на Славну історію українців… Бо ми проміняли своїх предків, власну історію, власну мову та власну культуру на якесь задрипане пивко, а може на горілочку випиту, десь на лавці, чи шашличок.
  Але не все так погано, як здається на перший погляд. Є українці, які пам’ятають , що вони є українцями. Вони святкували цю визначну дату в нашій історії у славних традиціях українського народу.
  24 серпня активісти громадської організації "Справа честі" Сивирин Микола, Шкунда Юрій і Яворський Андрій організували піший похід від Тернополя до місця Зборівської битви. Запрошені були всі бажаючі, але ініціативу підтримали лише громадська організація "Патріот України" та Тернопільська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода", за що їм велика подяка. Піший похід був присвячений боротьбі українців за власну Незалежність, адже підписання Зборівського договору 18 серпня 1649 року, за яким вперше після Княжої доби утворилась Українська держава – Гетьманщина. Підписаний договір давав наснагу для багатьох поколінь українських патріотів в боротьбі за власну державу. А 24 серпня 1991 року був прийнятий “Акт проголошення незалежності України”, що стало логічним продовженням процесу українського державотворення.
  Козацьким маршем і з українською піснею гурт вирушив на місце Зборівської битви, де українське військо розбило польську армію, одну з найсильніших армій в тогочасній Європі. Дорога виявилась нелегкою, але підтримка водіїв та щирі зустрічі місцевих мешканців допомогли подолати цю відстань , яка склала 45 кілометрів.
  День Незалежності — це не ще одне державне свято, а день пам’яті за українцями, які не пошкодували власного життя заради Незалежної Соборної Суверенної України. Слава Україні!
Просмотров: 831 | Добавил: Apostol | Рейтинг: 4.5/2 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Календарь новостей
«  Серпень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтов - uCoz